Jemi një shoqatë që quhet “Jo njëra më pak”

Jemi një shoqatë që quhet “Jo njëra më pak” ne Milano, një rrejet që  përbenën nga persona dhe shoqata që kahë vendosur të punojnë së bashku për të luftuar të gjitha format e dhunës kundër grave.

Kjo iniziativë ka lindur ne verëm e 2016 mbas vrasjes dhe djegjes nga ana e ish te dashurit e nje vajze ne Romë.

Mbas këtij episodi te tmerrshëm kemi vendo sur ti themi mjaft të gjitha formave të dhunes mbi gratë, edhe dhunës që behet në familje ashtu dhe dhunës që bëhet nga istitucionet. Më 26 nentor 2016 kemi manifestuar në 200.000 në Romë dhe qe nga ai moment po çojme përpara luftën për të thënë:

  • Duam të drejta te barabarta
  • Duam ligje që na mbrojnë
  • Duam të punojmë dhe mos ndihemi të persecutuara
  • Duam të jemi të lira të lëvizim
  • Duam që te gjitha ke kemi leje qendrimi, nënshtetësinë, shëndet  dhe eduli shkollor
  • Nuk ka lufte kundër dhunës ndaj grave nëftëse nuk ka lufte kundër rracizmit

8 marsi, që eshte dita nderkombetate e grave, grate bëjnë nje greve në me shumë se 30 shtete të botës në qoftesë jetet toha nuk vlejne ne per një ditë jemi në greve.

Shinemi për tu takuar të gjitha perpara pallatit Regione Lombardia ne Milano ( Via Fabio Filzi 22, MM2/MM3 Stazione Centrale) ne oren 18.00 per te kerkuar të drejtat tona.

Të presim!!!

DOWNLOAD PDF

Annunci